SARI OTOMOBÝL
Bir gün sarý otomobil yolda giderken, benim hiç arkadaþým yok, dedi. Bebek arabasý, beni kimse itmese ben nasýl giderim, dedi. Yeþil bisiklet, sahibim balýk tutuyor, pedallarýmý çevirmese ben nasýl giderim, dedi.
Sarý otomobil beyaz gemiyi gördü ve ona arkadaþ olalým mý, dedi. Beyaz gemi, çok ülkelere gitmem gerek, olmaz, dedi. Mor, helikopteri gördü, mor, uçmam lazým, dedi. Uçak ise, bizim bazý görevlerimiz var, dedi.
Sarý otomobil, kamyon ve otobüse, benimle arkadaþ olur musunuz, dedi. Kamyon, iþçileri inþaata götürmem gerek, dedi. Otobüs ise, benim yolcularým var, dedi.
Sarýnýn teklifini mavi otomobil kabul etti. Ýyi arkadaþ oldular. Baþka otolar da geliyor, hepsi oyun oynuyorlar.
Tatil Kitabý 1. sýnýf
EÞEK ARKADAÞ ARIYOR
Eþek kediye rastlamýþ. Sen týrmalamayý bilmiyorsun ki, demiþ. Eþek köpeðe rastlamýþ. Sen havlamayý bilmiyorsun ki, demiþ. Eþek horoza rastlamýþ. Sen ötmeyi bilmiyorsun ve yumurtlamýyorsun ki, demiþ.
Eþek daha sonra baykuþa rastlamýþ. Baykuþla arkadaþ olmuþ. Týrmalayan bir kedi, havlayan bir köpek, öten bir horoz ve bir kuþ onlara katýlmýþ. Birlikte mutlu bir yaþam sürmüþler.
AHTAPOT
Bir ahtapot varmýþ, bir de araba varmýþ. Ahtapot arabayý tutmuþ ve atmýþ. Masalýmýz da burada bitmiþ.
KURT ÝLE ASLAN
Bir kurt varmýþ, bir de aslan varmýþ. Kurt aslana arkadaþ olalým mý, demiþ. Aslan da olalým, demiþ. Arkadaþ olmuþlar. Masalýmýz da burada bitmiþ.
FÝL ÝLE ASLAN
Bir fil varmýþ, sýrtý dikenliymiþ. Aslan filin sýrtýna atlamýþ, dikenler batmýþ. Aslan kaçmýþ. Masalýmýz da burada bitmiþ.
KURT ÝLE TÝLKÝ
Kurt ile tilki yolda gidiyormuþ. Sonra önlerine tavuk çýkmýþ. Tavuk kurdu dövmüþ. Tilkiyi de dövmüþ. Masalýmýz burada bitmiþ.
ÖRDEK ÝLE KURT
Ördek ile kurt yolda karþýlaþmýþ. Kurt ördeðe saldýrmýþ. Dövüþmüþler. Sonunda kurt ördeði piþirip yemiþ. Ördeðin kaburgalarý kurtla dövüþmeye baþlamýþ. Kaburgalar kurdu yemiþ. Masalýmýz böylece bitmiþ.
DOMUZ FÝL VE TAVÞAN
Bir domuz varmýþ. Bir fil, bir de tavþan varmýþ. Fil domuzu yutmuþ. Ondan sonra fil tavþaný yemiþ. Masalýmýz da burada bitmiþ.
MECÝK
Bir mecik varmýþ. Masalýmýz da burada bitmiþ.
AYICIK
Bir ayýcýk varmýþ. Bir de tavþan varmýþ. Ayýcýkla tavþan konuþurken, ayýcýðýn babasý gelmiþ. Kurbaðacýkla keçi arkadaþ olmuþlar çünkü kurbaðacýkla kimse konuþmuyormuþ. Masalýmýz burada bitmiþ.
TREN ÝLE BÝSÝKLET
Tren ile bisiklet varmýþ. Bisiklet trene çarpacakmýþ. Tren bisikletten kaçamamýþ. Bisiklet trene çarpmýþ. Trenin annesi gelmiþ. Bisiklete çok kýzmýþ. Masalýmýz da burada bitmiþ.
YENGEÇ
Yengeç beþ tane yumurtlamýþ. Beþ yavrusu olmuþ. Fil de yumurtlamýþ, onun da beþ yavrusu olmuþ. Fil tavþaný sýrtýna bindirip gezdirmiþ. Masalýmýz da burada bitmiþ.
FÝLÝN ÝNTÝKAMI
Bir fil varmýþ, bir de gergedan varmýþ. Arkadaþ olmuþlar. Daha sonra zebra onlara katýlmýþ. Komor canavarý gelmiþ, zebrayý yakalamýþ. Yemiþ. Fil komor canavarýný dereye atmýþ. Masalýmýz burada bitmiþ.
YAVRU TAVÞAN
Bir yavru tavþan varmýþ. Babasýna bisiklet almasýný istemiþ. Babasý da mavi bisiklet almýþ. Yavru tavþan bisikletine binmiþ.
TRAKTÖR
Bir traktör varmýþ. Komor canavarý traktörü kuyruðuyla kaldýrýp uçuruma atmýþ. Komor canavarýný polise söylemiþler. Komor canavarý polisleri yemiþ. Masalýmýz böylece bitmiþ.
FÝL ÝLE GERGEDAN
Bir fil varmýþ, bir de gergedan varmýþ. Filin yavrusu varmýþ. Batman uzaydan gelmiþ. Boks eldivenlerini giymiþ. Herkes katýlmýþ. Masalýmýz böylece bitmiþ.
KERTENKELE
Bir kertenkele varmýþ. Ceylaný yemiþ. Adamlarý yutmuþ. Timsahý yutmuþ. Masalýmýz burada bitmiþ.
Bookmarks