2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Gençlerde Karþý Cins Yakýnlaþmalarý

Hisli Yürek
    ALLAH cc razý olsun / Teþekkürler
    0
    4 Konusuna 4 Teþekkür Almýþ
    Tecrübe Puaný
    10

Standart Gençlerde Karþý Cins Yakýnlaþmalarý

Gençlerde Karþý Cins Yakýnlaþmalarý

Bir taraftan ayýplar ve dini öðretiler diðer taraftan internet ve medya yoluyla her türlü gizin ortadan kalktýðý ayrý bir özgürlük çocuklarýmýza veriliyor günümüzde! Kýz ve erkek çocuklarý birlikte okuyor, birlikte yürüyor ve doðal ortamda arkadaþlýkta yapýyorlar. Arkadaþ olmayýnýz denebilir mi? Eðer olurlarsa ve illegal iliþkiler yaþarlarsa bunun suçlusu kim olacak? Ateþle barut yan yana olmaz demiþ atalarýmýz, bunu boþuna dememiþler diye düþünüyorum. Peki, böylesi yangýn ortamýnda yanmaktan kurtulmak nasýl mümkün olabilir ki…

Mütedeyyin ailenin iki çocuðu bir dershanede yan yana oturmaya baþlamýþlar. Her ne kadar ailelerinde böyle bir tercihin olamamasý yönünde baskýlar olsa da bu paylaþým olmuþ. Arkadaþlýklarý ilerlemiþ. El ele dolaþýr olmuþlar ve daha ileriye gitmiþler. Bu paylaþýmdan ailelerin haberi olmamýþ da... Bu konuyu o erkek çocukla konuþtum, bana dedi ki, “ Her kýzla hemen senli benli olabiliyorum ve mütedeyyin kýzla da çok rahattýk ve 2 ay gibi bir zamandan sonra senli benli olmaya baþladýk. Çok güzel ve sýcak bir arkadaþlýðýmýz var.” Dedim ki, “Eðer bu kýzdan býkýp, arkadaþlýðýn bitse, bu kýzýn hali ne olacak, bir zamanlar hayallerinde yaþattýðý beyaz atlý prensle ilgili özel bazý þeyleri, seninle yaþadý ve öðrendi. Bu güzel þeyleri istenmese de, illegal da olsa yaþadý. Eðer sen olmazsan hayatýnda baþkasýný arayacak ve anne babasýnýn istemediði bir ahlaki yapý ile baþka deneyimleri olacak. Hep bu ve buna benzer sýrlarýný gizlerini içinde yaþatacak. Her an deþifre olurum diye korkularý olacak. Senin ona yaptýðýn kötülüðün farkýnda mýsýn?” o da net bir þekilde ”Kafam karýþtý gerçekten… Ne yapabilirim ki?”

Þimdi düþünelim, ergenliðe gelmiþ kýzlarýmýzý evlendirelim desem, olur mu ya diyeceksiniz, eminim. Bir ebeveyn olarak hadi evlendirelim desek, çocuk nasýl okuyacak-geleceðini inþa edecek, nasýl geçinecekler? Peki, böyle paylaþýmlarý uygunsuz yaþayarak ileriki yaþlarýnda, gizli-saklý yaþamasý ne kadar doðrudur? Evlendiðinde geçmiþini saklasa bile, yaþadýðý ilk ve özel paylaþýmlarý eþinde arayýp bulamazken yaþadýðý mutsuzluðu çocuklarýna yansýtýrken, çocuklarýnýn mutsuzluðu ve kötü yetiþmesinin bedelini kim ödeyecek. Evli çiftlerde boþanma hýzla yayýlýyor. Bunun nedeni, geçmiþte yaþanan bu yanlýþ bedellerle ilgilidir bana göre. Evli çiftler fantezi peþindeler de günümüzde, niçin? Ahlaki çöküntü aldý baþýný gidiyor.

Ergenlik çaðýna gelmiþ ve cinsiyet problemi yaþayan çocuklara ne demeli, peki? Fiziksel cinsiyetinden farklý bir cinselliðe ilgi duymalarý nasýl açýklanabilir ki… Hýzla eþ cinsel yaþamlar ve tercihlerde her geçen gün artmaktadýr. Kulaklarýna küpe takanlar, dövme yaptýranlar, esrar ve içki cabasý. Bu hastalýða çözüm de bulunmamaktadýr. Kendi cinsiyetine sahip çýkacak bir eðitim ve davranýþa yönlendirmek gerekiyor çocuklarý ergenlik çaðýnda. Doktora giden hastaya doktorun tavsiyesi, istediði cinselliði yaþamasý yönünde oluyormuþ. Düþünsenize, doktor böyle tavsiye ediyor. Dene diyor. Mütedeyyin ailelerin bile bu hastalýktýr diyerek kabullenmeleri ve çocuklarý ile ilgilenmeyip, ne yapabiliriz gibi çaresizlikleri ne acýnacak durumdur.

Atalarýmýz boþuna dememiþ, ateþle barut yan yana durmaz. Modern bir toplum olalým derken, çocuklarýmýzý ateþin içine atýyoruz farkýnda olmadan. Ergenlik çaðý çocuklarý çalýþan anne ve baba psikolojisinde yeterince takip edilemiyor. Sevgiye ihtiyaç duyduklarý ergenliðin bu isyankâr döneminde, çocuklarý ile karþýlýklý konuþmaya bile zaman bulunamýyor. Ailenin tek beklentisi baþarýlý çocuklar olmasý, maaþýný kazanýp hayatýný ikame ettireceði bir gelecek beklentisidir yalnýzca. Çocuklar eðitim yarýþý içinde nasýl bir çevreye düþtüklerinin farkýna varmadan büyüyorlar. Dizlerini dövecek olsalar, çare olmuyor, bu çok geç oluyor.

Biz Müslüman ülkede yaþýyoruz. Ýstesek de istemesek de bu dini kurallarýn hâkim olduðu yaþanýlabilir bir toplumdayýz. Yabancý kültürlerin teknolojilerini taklit edebilirsiniz ama onlarýn kendilerine has inanç ve dinlerine uygun yaþam modelini asla kabul edemeyiz. Býrakýn okuldaki arkadaþlýklarý, iki kuzenin bile ayný ortamda olmalarýna ve bir odada yalnýz kalmalarýna dinimiz yasak koymuþ. Namahrem demiþ. Buna raðmen böyle ortamlarda hala diretmenin ve gereksiz huzursuzluklarý yaþamanýn ne anlamý olabilir ki… Bir Müslüman genç nasýl yaþamalýdýr konusu hakkýnda cinsiyetine uygun din eðitim dersleri verilmelidir. Din dersleri geçiþtirilmemelidir. Dinin ibadet mevzularý olduðu gibi toplumsal mevzularý da bulunmaktadýr. Mahrem nedir namahrem nedir gençler öðrenmelidir. Bu ayýp deðildir ya da aþaðýlanma asla… Zinanýn neden yasak edildiði ve yapýlmasý durumunda nasýl korkunç sonuçlarýn ortaya çýktýklarý örneklenmelidir çocuklara. Hýristiyan, þarap içtiðinde ibadet ediyor, dinleri buna izin veriyor. Eðer biz içersek, bu haram oluyor. Eðer biz Ýslam’ý kabul etmiþsek, hayatýmýzý ve yaþam biçimimizi buna göre sürdürmemiz gerekiyor. Yaratýcý yasaklarý haram ile sýnýrlandýrmýþsa yalnýzca bizim mutluluðumuz içindir bu. Bunlara gerici bir yaklaþým demeden önce, böyle günahkâr yaþayanlarýn akýbet ve sonlarýný araþtýrmanýzý tavsiye ederim.

Saðlýklý ve huzur veren nesil, ancak, yaratýcýyý bilen, onun emir ve yasaklarýný kabul ederek yaþayan altýn nesille mümkündür. Bu nesil, oynadýðý bütün maçlarýný kazanýr, mucitler yetiþtirir, barlara ve diskolara gitmeyerek zamanýný en iyi þekilde deðerlendirmeye çalýþýr, az uyuyan ve çok üreten olur.

Lütfen devekuþu olmayalým. Ýleriyi görelim. Acý verecek sonuçlarý görmeden önce, erken önlem alalým. Sizin görüþleriniz nedir? Yorumlarýnýzý bekliyorum…

Saffet Kuramaz

Hisli Yürek
    ALLAH cc razý olsun / Teþekkürler
    0
    4 Konusuna 4 Teþekkür Almýþ
    Tecrübe Puaný
    10

Standart Cevap: Gençlerde Karþý Cins Yakýnlaþmalarý

" Zinaya da yaklaþmayýn, çünkü o pek çirkindir ve kötü bir yoldur."
    ISRÂ SURESI
    ,32