Sayfa 2/6 ÝlkÝlk 1234 ... SonSon
58 sonuçtan 11 ile 20 arasý

Konu: Dil lâL Kesildi Ýse, Sükût Anlatmalý!

Forum Görevlisi --//BuðLem//-- - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yer
    Ne gerek var ki?
    ALLAH cc razý olsun / Teþekkürler
    180
    256 Konusuna 295 Teþekkür Almýþ
    Tecrübe Puaný
    40

Standart Cevap: Dil lâL Kesildi Ýse, Sükût Anlatmalý!

Olmasa mektubum...

Her gönül,her yaþam ayrý bir mektup.Zarfý yýrtmadan,zarar vermeden açabilmek; o hayata olan saygýnýn gereðidir.Olmasa mektubum diyebilir miyiz? Asla! her yaþam, ayrý bir mektup,ayrý bir roman.Bazen,yaþamlar konuþur, yaþamlarýmýzý zarflar, karþý tarafa sunarýz.Ben çok mektup gördüm ama,en özeli pembe mektuplar... Acýsýz,sadece hayallerle süslü keyifli mektuplar (yaþamlar)

Pembe hayallerle dolu pembe mektuplar... Her mektubun bir adresi var yani,her yaþamýn gönderilecek bir adresi var.Her gönülün bir gönül arkadaþý,mektup arakadaþý var.Varsýn o mektuplar pembe olsunlar, can yakmasýnlar! Pembe mektubun içini, kaplasýn bayazlar...

Postacý! üþüdüm, kar var burada! Pembenin ateþi ile ýsýnmak istiyorum.Nerelere daldýn postacý! Yoksa,üþüyen kalbini ýsýtmak için mektubu mu kendine mi sakladýn? Kapýma gelecek pembe mektubumu bekliyorum, postacý, nerede kaldýn?

DeRgah
    Yaðmur Yaðarsa mý Rahmet,
    Yoksa GÜL Yaðmura Deðerse mi Kýsmet?
    Ekmek Yoðrulurken mi Bereket,
    Yoksa Çocuklarýn Gözlerindeki Yarattýðý Þehvet mi Nimet?
    Nüfûs Nüfuza Hizmet Ederse mi Diyanet,
    Yoksa Akýldan Çok Ýzandan Gelen mi Ýbadet?
    Nefes Nefis‘e Hükmederse mi Ýffet,
    Yoksa Ona Kanarken mi Ýllet?

Yer
    Ne gerek var ki?
    180
    Tecrübe Puaný
    40

Forumlar; bugüne kadar adeta iþçi gibi çalýþtýðým forumlar...

Arkama dönüp anýlarýmý tazeleyeceðim forumlardan iz bile kalmamýþ.Ailemi düþündüðüm kadar düþündüðüm insanlar,birer boþmuþ...Büyük bir inatla hala ardlarýndan dua ettiðim insanlarýn kalpleri oyuncakmýþ.Arkamý dönüp açtýðým sayflara,yorumlara bakabilmek isterdim ama,emeðim kocaman bir BOÞ olmuþ.Çok yazýk, halbu ki ne kadar çabalamýþtým zamanýnda...

Bir foruma baðýmlý olacak kadar çalýþmanýn ne kadar anlamsýz,gereksiz olduðunu acý bir þekilde anladým.Verdiðim zamandan eser kalmamýþ,verilen emekler boþunaymýþ...

Þimdi okuyanlar,"forumda yazdýðýna bak" diyebilirler lâkin,acý gerçekler zamanla dile gelir..

Ýþte, emekler boþa gidince,canla baþla çalýþtýðýn mekanlardan iz kalmayýnca ne kadar aptalmýþým diyesi geliyor insanýn.Sanaldan kimseye güvenmiyorum dediðim an,herkes ama herkes,muhalefet kesiliyor, kimse neden bile demeden fikrini fikrim yapmamý bekliyor.

Sanal=boþ, bomboþ...Sadece zamaný var; anlamak,görmek için zaman limitini doldurmak yeterli.Ve o limit dolduðunda; battýðýnýn farkýna varýyor insan; kimi borçlanmýþ,kimine bedel ödemiþsin...

Öyle insanlar gördüm ki bu sanal alemde,düþündüðümde kimini hala çözemedim.Kimini vefakar sandým ama yanýldým.Kimi ise, içten pazarlýklý dansöz gibi kývýrdý.Geriye baktýðýmda, kimisi evlendi,kimisi hala bilinmezlikleri ile birilerinin kafasýný kemirmeye devam ediyor.Sanal alem, adý gibi sanal!

Muhabbeti sanal,ruhu sanal...

Msn adresini verdin mi direk dostsun; sanal dostluk tabi.Msn vermediðinde neredeyse hesap sorarlar.Birbirlerine msn verenler de,msn de sanaldan baþka kelam etmezler.Forumda o üye ne yaptý,bu üye ne yaptý vs ler uzar gider...Ýncelesen sayfalarý öyle muhabbet döner ki, der siniz,"amma samimiler,ne kadar seviyorlar birbirlerini" halbu ki,acý yüzleri kötü günde çýkar ortaya.

Kimse sanmasýn bahsettiklerim çok deðer verdim de yanýldým.Sadece dönen muhabbetlerin ardýndaki çekiþmeleri gördüm,sýrlarý çözdüm.

Bana gelirsek; ben, bu alemde birkaç kiþi dýþýnda kimseye deðer vermedim.Deðer verdiklerim de,kendini yeterince ýspatladýlar;deðer verilecek insanlar olduklarýný biliyordum, yanýlmadýðým için huzurdayým,memnunum!

Evet,"bak sanal alemde de iyi insanlar varmýþ" dediðinizi duyar gibiyim lâkin,ben yok demedim ki... Yalnýz,iyi bulacaðým diye,kötüler ile yarýþmanýn gereksiz olduðunu düþünenlerdenim.

Aldanmayýn sanal dünyaya, aldanmayýn sanal dostlara...

Evet,sadece bilgilenmek adýna yer alýn bu cemaatte.Vs'i bekler seniz, hüsrana uðrar sýnýz! Canýnýz yanar,neden yandýðýný bile kavramanýz yýllarýnýzý alýr ki,yinede cevabý ahirete kalýr!

Bir forumda bunlarý yazmak; kimileri akýlsýz derler,kimileri hak verirler.Dünya budur zaten; birilerini mutlu etmek için çabalamayýn zirâ, mutlu olmak istemeyen birileri mutlaka çýkacaktýr! Doðru neyse, onu yaþamaya dikkat edin her zaman!

Birileri ne deri düþünmek, o birilerine ömür boyu mahkum olmaktýr ki,dediðim gibi o birileri de mutsuz olmak için ellerinden geleni yaparlar.

Evet, forumda yazýyorum bunlarý ama,sözüm meclisten dýþarý demiyorum! Biliyorum ki,her forumda olduðu gibi bu forumda da birileri yalancý,birileri,vefasýz,birileri sahte gülüþlerle oyun oynuyor...

Bu yazý nerden doðdu der seniz;

uzun yýllar emek harcayýp,ardýndan bir bakayým eklediðim yazýlara,yorumlara dediðiniz de,ve o yazýlardan,yorumlardan eser kalmadýðýný gördüðünüzde,benim gibi düþünme olasýlýðýnýz çok yüksek.

Neyse,hayýrlýsý buymuþ demekten baþka kelam çözmez bu iþi...
    Hayýrlar,hayýrla ansýn ismimizi...

Amin!

DeRgâh

3. Bu üyeye --//BuðLem//-- Teþekkür Edenler , ALLAH cc razý olsun diyenler .

Demsiz Þair (26-07-11)

Uzman üye Demsiz Þair - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    137
    84 Konusuna 122 Teþekkür Almýþ
    Tecrübe Puaný
    24

Yorum yapmaya gerek kalmamýþ (Ýlk cümleden son cümleye kadar katýlýyorum)
    Bu güzel yazýnýn altýna ancak imza atýlabilir

Yüreðinize saðlýk kardeþim
    Düþün,düþüncesizce düþündüðün,düþüncesizlikleri düþün,düþmeden düþün (Demsiz Þair)

Muhammed AskSairi - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yer
    Hollanda
    347
    208 Konusuna 236 Teþekkür Almýþ
    Tecrübe Puaný
    10

Ýstisna forumlar mekanlar vardýr
    örnek 2004 de 2005 de eklediðim þiirler hatta bana ayrýlan bölümlerin dahi sitelerine yýllardýr uðramaðým halde silmeyen siteler var
    ayrýca bu sitede 2006 dan bugune eklenmiþ her þiir ve þaire özel þiir bölümleri yazarlarý yýllardýr uðramadýðý halde silinmemiþtir ve Rabbimiz nasip ettiði sürece silinmeyecektir.!!!!
    [size=18pt]صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لَا يَرْجِعُونَ[/size]bakara 18<br /><br />Saðýrdýrlar dilsizdirler kördürler artýk onlarýn dönüþü yoktur

Yer
    Ne gerek var ki?
    180
    Tecrübe Puaný
    40

Ömürden bir sene daha eskittim.Evet, bir sene daha,depolanan anýlarýn arasýna gizlendi.Güzellikler,göz yaþlarý,kavgalar... Hepsi,geçen senelerde, yani aný kloksiyonumda gizli.Gelecek senelere çýkar mýyým... Ya da,geleecek seneler hayýrlara davet eder mi beni...

Bilemiyorum ki,bilmemezlikler içerisinde yaþýyorum gelen misafirleri.Ömürden bir sene daha eskittim. Eskidi yaþananlar... Yenisini almak lazým da,kaç kalp biriktirmek,kaç kalp satýn almak lazým yenisine kavuþmak için...Eskidi herþey,eskidim;

Zevklerim,düþüncelerim,göz yaþlarým...Eski kokuyorlar Küflenmiþ gibi... Evet,eskiyi eskide býrakýp,yenilere kucak açmak gerekiyor.Eskiyi yeniyle deðiþtirip,zamanla yarýþýp birinci olmak gerekiyor! Zaman! yarýþ baþlýyor.Bakalým bu hikaye nerede,nasýl bitecek...

Bakalým;kim maðlup olacak,kim yenilgiyi hakedecek...Eskiyen tüm duygulara inat; yeni duygular satýlýða çýkmýþ. Yeni duygular,yeni yaþlar ömür varsa elbet! Yeni kalpler,yeni insanlar "insan kalpler" varsa elbet!

Evet,yaþ 25 Bakalým, seneryo nasýl geliþecek,nasýl yönetilecek...

DeRgâh

Süper Üye TuSeM - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yer
    orda burda surda :)
    100
    152 Konusuna 173 Teþekkür Almýþ
    Tecrübe Puaný
    28

ALLAH hayirli uzun ömürler nasip etsin Buglem yeni yasin hayirli olsun ...

Yer
    Ne gerek var ki?
    180
    Tecrübe Puaný
    40

Amin, ecmain inþaAllah.

Teþekkür ederim.

Yer
    Ne gerek var ki?
    180
    Tecrübe Puaný
    40

Küçük ayrýntýlar diye takýldýðýmýz noktalar, aslýnda hayatýmýzýn tam merkezini kaplarlar.Acaba, ne zaman doðrularý doðru zamanda anlayýp,farkýna varacaðýz... Basit görülen grip,adam öldürüyor tabi, Rabb öldürüyor o vesile oluyor.Basit görülen, az önce okuduðum, "çocuklar için yanlýþ çanta seçimi" nice eklem hastalýklarýna vesile oluyor... Maddeleri çoðaltabiliriz dimi?

Basitler, en önemliler... Hayatý kumar gibi yaþýyoruz;ya tutarsa,ya tutmazsa... Ya ölürse,ya ölmezse... Biþe olmaz canýmm/lar,ne kadar pimpiriklisin/ler... Acaba hangisi doðru,hangisi yanlýþ diye hiç düþündük mü?

Pimpirikli olup, hayatý ölene kadar saðlýkla yaþamak mý doðru? Yoksa,"aman caným ne olacak" lar ile yaþamak mý? Her zaman duyarým "ölmeyecek misin?" ve gerçekten, aklýmýn almadýðý sorudur bu! Öleceðim de,ölene kadar ölü gibi yaþamak mýdýr doðru olan? Ölene kadar birilerine muhtaç olmak mýdýr egonuzu tatmin eden?

Özellikle, bilinçsiz anne babalara emanet edilen çocuklara üzülüyorum! Düþünün, minicik kalpler,minicik yürekler,minicik beyinler...Ellerinden gelen tek þey ise; sizlere muhtaç olmak! Bilinçli, ya da sizlerin deðimi ile pimpirikli aileler ile büyüyenler çok daha mutlular,huzurlular,bilinçliler! ya diðerleri...

Aileler, çocuðu, sahip olduklarý bir eþya gibi görmeye devam ettikleri sürece,yetiþkinler, ellerinde olan saðlýðý farketmedikleri sürece,küçük ayrýntýlarý gözden kaçýrdýklarý sürece,hayati aman caným/larla yaþadýklarý sürece...

Ayný durakta,ayný cahillikle bekler dururuz!

Doktorlara öcü gibi bakmak yerine,bedeninizi emanet edeceðiniz doktoru bulmak, çok daha mantýklý bir seçimdir!

He, bir de nankör kategorisine giren insanlar vardýr;

Doktor, amaliyat eder "neden etti öldürdü hastamýzý" derler, etmez, "neden etmedi birde doktor olacak, anlamadý hastalýðý" derler... insanlara yaranmak kadar zorlayýcý baþka birþey var mýdýr? Merak etmiyor deðilim...

Boþver doktor bey,haným kardeþim, alnýn aksa, gerisi boþ derim!

DeRgâh

Yer
    Ne gerek var ki?
    180
    Tecrübe Puaný
    40

Tefekküre açýlan bir gün...

Elhamdülillah, beyaz bahçeyi gün yüzüyle görebildik.Beyaz bahçenin beyaz güllerinin her biri ayrý güzellikle,ayrý yapýyla,ayrý tebessümle yaðdý üzerimize.Hele hele,gecenin kucaðýna bireer birer düþüþleri,hamd etmeye deðer bir tabloydu.

Resmi seyretmeye dalarken,atýlan her bir kar topu can acýtmak yerine,sevincimize sevinç,hamdýmýza hamd katmaya yetti.Rabbim'in yeryüzüne serdiði eþsiz bahçe,tebessümle eritti gönülleri,ýsýttý tüm geceyi...

Bugün/ü, unutulmayanlar arasýna ekledim.Soðuðun bu kadar ýsýtýcý olacaðýný bilmezdim! Bugün,soðutmayan bir hatýra daha geldi kondu dünyama,ýsýndým bembeyaz saflýðýyla!

Güzelliði anlatacak kelime dahi bulamýyorum. Lisanýmdan, çocuklar gibi "süperdi ya,ayy bayýldým" gibi cümeler çýkýyor ama,hayranlýðýmý onlar dahi ifade edemiyor,haykýramýyor.

Bugün, zaman geriye sürükledi beni.Çocukluðumu yaþadým doyarcasýna...Düþtüm,baðýrdým,caným yandý,sevindim her çocuðun yaþadýðý gibi yaþadým,sonrasýnda ise hiç üzülmedim.O eski günlerin maneviyatýný kokladým,içime çektim huzurla.Gecenin kucaðýnda,bembeyaz bahçeye düþtüm,serinledim ama,asla üþümedim zirâ,ýsýttý gece maneviyatýyla!

Neyse,

Güzel,özel bir gündü.Rabbim'e sonsuz hamd olsun,güzel yarattýðý her beyaz gül,bir ademe konup; saðlýk,mutluluk,huzur,bereket olsun inþaAllah...

Amin

...

DeRgâh

Yer
    Ne gerek var ki?
    180
    Tecrübe Puaný
    40

Ýnsan, çektiði acýyý bilir,çektiði acý, acýlarýn en aðýrýdýr.Derler ya, "amaan caným o ne çekti ki ben neler çektim" iþin aslý o deðildir; her yük kiþiye aðýrdýr,her yük ayrý kambur izidir...Acýlarý küçümsemek bana göre, küçümsediðin acý baþýna geldiðinde "ben ne yapmýþým,bu dil ne umarsýzca konuþmuþ" demektir.Yani,böyle umarsýzca konuþanlarýn sonu hep böyle olmuþtur; kimisi anlattýðým gibi kelimelere döktü dertlerini,kimileri de,dertlerini hal diliyle anlattýlar...

Karþýndakini inciterek çok bilmiþlik yapmak ve ileride ayný imtihanlarýn baþýna gelmeyeceðini düþünmek ne cahilce,ne sinsice... Mide aðrýsýný yaþayan ne bilir baþ aðrýsýný? Baþ aðrýsýný yaþayan ne bilir mide aðrýsýný? Dertler,acýlar,imtihanlar hepsi hastalýk örneðinde olduðu gibi yaþadýðý kadarýný bilir insan,ve yaþadýðýný en aðýr bilir insan!

Konuþulanlar kiþiyi cehenneme götürmek için yeterlidir.Bazen,o kadar çok sorguluyor,o kadar çok ah alýyor,o kadar çok "bilmeden" konuþuluyor ki, adeta cehenneme bilet kazanýlýyor(!) Karþýmýzdakini konuþmadan sadece dinleyerek neden anlamaya,anlaþýlmaya çalýþmýyoruz? Neden illa hep bir cevabýmýz,bir nasihatýmýz var ki? Çok bilmiþlik taslamaya ne gerek var ki?...

Kiþi çektiði acýyý anlatýrken muhatabý hiç umursamaz hatta "biraz da abartýyor normal deðil" diye içinden söylenir durur amaa, ayný sýkýntý kendi baþýna geldiðinde o, "normal deðil" dediði o diðer kiþi kadar bile sabýrlý,sakin davranamaz,olumlu düþünemez.

Her insan,ilerisini düþünerek konuþmalý ve tartmalýdýr, ben bu durumda ne yapardým diyerek empati kurmalýdýr.Zaten iþ empati kurmaya gelince bütün insani sorunlar halloluyor,anormal olan insani iliþkiler,normale dönüyor.

Dertli insaný,binbir çeþit senaryo kurmadan yorumsuz dinlemeli,

Gerçekten dinlendiðini hissettirmeli,

Çok bilmiþ olduðunu göstermek için incitmemeli,

Empati, empati, empati... Her hastalýðýn panzehiri...

DeRgâh

12. Bu üyeye --//BuðLem//-- Teþekkür Edenler , ALLAH cc razý olsun diyenler .

AskSairi (16-07-12)

Sayfa 2/6 ÝlkÝlk 1234 ... SonSon