Forumlar; bugüne kadar adeta iþçi gibi çalýþtýðým forumlar...
Arkama dönüp anýlarýmý tazeleyeceðim forumlardan iz bile kalmamýþ.Ailemi düþündüðüm kadar düþündüðüm insanlar,birer boþmuþ...Büyük bir inatla hala ardlarýndan dua ettiðim insanlarýn kalpleri oyuncakmýþ.Arkamý dönüp açtýðým sayflara,yorumlara bakabilmek isterdim ama,emeðim kocaman bir BOÞ olmuþ.Çok yazýk, halbu ki ne kadar çabalamýþtým zamanýnda...
Bir foruma baðýmlý olacak kadar çalýþmanýn ne kadar anlamsýz,gereksiz olduðunu acý bir þekilde anladým.Verdiðim zamandan eser kalmamýþ,verilen emekler boþunaymýþ...
Þimdi okuyanlar,"forumda yazdýðýna bak" diyebilirler lâkin,acý gerçekler zamanla dile gelir..
Ýþte, emekler boþa gidince,canla baþla çalýþtýðýn mekanlardan iz kalmayýnca ne kadar aptalmýþým diyesi geliyor insanýn.Sanaldan kimseye güvenmiyorum dediðim an,herkes ama herkes,muhalefet kesiliyor, kimse neden bile demeden fikrini fikrim yapmamý bekliyor.
Sanal=boþ, bomboþ...Sadece zamaný var; anlamak,görmek için zaman limitini doldurmak yeterli.Ve o limit dolduðunda; battýðýnýn farkýna varýyor insan; kimi borçlanmýþ,kimine bedel ödemiþsin...
Öyle insanlar gördüm ki bu sanal alemde,düþündüðümde kimini hala çözemedim.Kimini vefakar sandým ama yanýldým.Kimi ise, içten pazarlýklý dansöz gibi kývýrdý.Geriye baktýðýmda, kimisi evlendi,kimisi hala bilinmezlikleri ile birilerinin kafasýný kemirmeye devam ediyor.Sanal alem, adý gibi sanal!
Muhabbeti sanal,ruhu sanal...
Msn adresini verdin mi direk dostsun; sanal dostluk tabi.Msn vermediðinde neredeyse hesap sorarlar.Birbirlerine msn verenler de,msn de sanaldan baþka kelam etmezler.Forumda o üye ne yaptý,bu üye ne yaptý vs ler uzar gider...Ýncelesen sayfalarý öyle muhabbet döner ki, der siniz,"amma samimiler,ne kadar seviyorlar birbirlerini" halbu ki,acý yüzleri kötü günde çýkar ortaya.
Kimse sanmasýn bahsettiklerim çok deðer verdim de yanýldým.Sadece dönen muhabbetlerin ardýndaki çekiþmeleri gördüm,sýrlarý çözdüm.
Bana gelirsek; ben, bu alemde birkaç kiþi dýþýnda kimseye deðer vermedim.Deðer verdiklerim de,kendini yeterince ýspatladýlar;deðer verilecek insanlar olduklarýný biliyordum, yanýlmadýðým için huzurdayým,memnunum!
Evet,"bak sanal alemde de iyi insanlar varmýþ" dediðinizi duyar gibiyim lâkin,ben yok demedim ki... Yalnýz,iyi bulacaðým diye,kötüler ile yarýþmanýn gereksiz olduðunu düþünenlerdenim.
Aldanmayýn sanal dünyaya, aldanmayýn sanal dostlara...
Evet,sadece bilgilenmek adýna yer alýn bu cemaatte.Vs'i bekler seniz, hüsrana uðrar sýnýz! Canýnýz yanar,neden yandýðýný bile kavramanýz yýllarýnýzý alýr ki,yinede cevabý ahirete kalýr!
Bir forumda bunlarý yazmak; kimileri akýlsýz derler,kimileri hak verirler.Dünya budur zaten; birilerini mutlu etmek için çabalamayýn zirâ, mutlu olmak istemeyen birileri mutlaka çýkacaktýr! Doðru neyse, onu yaþamaya dikkat edin her zaman!
Birileri ne deri düþünmek, o birilerine ömür boyu mahkum olmaktýr ki,dediðim gibi o birileri de mutsuz olmak için ellerinden geleni yaparlar.
Evet, forumda yazýyorum bunlarý ama,sözüm meclisten dýþarý demiyorum! Biliyorum ki,her forumda olduðu gibi bu forumda da birileri yalancý,birileri,vefasýz,birileri sahte gülüþlerle oyun oynuyor...
Bu yazý nerden doðdu der seniz;
uzun yýllar emek harcayýp,ardýndan bir bakayým eklediðim yazýlara,yorumlara dediðiniz de,ve o yazýlardan,yorumlardan eser kalmadýðýný gördüðünüzde,benim gibi düþünme olasýlýðýnýz çok yüksek.
Neyse,hayýrlýsý buymuþ demekten baþka kelam çözmez bu iþi...
Hayýrlar,hayýrla ansýn ismimizi...
Amin!
DeRgâh
Bookmarks