Yaþadýðým bu fani temaþa da þu yaþýma kadar algýladýðým çok bilgiler oldu.Bunlar biri, empati kurmanýn ne derece deðerli olduðu ikincisi ise, gerçekten madolyonun arka yüzü olduðu...
Ben bu düsturla yaþarken; birileri saf dedi, birileri polyanna dedi, birileri vs... Evet, bana göre kiþilere bakarak yargýlamak en zalim,en kolay iþ. Düþünmek,görünenin ötesine inmek,empati kurmak lazým. Bu üçüne vakýfsak, emin olun o kadar da yargýç olamayýz...
Üzülüyorum keskin konuþanlara! üzülüyorum sanki hiç baþýna gelemezmiþ gibi nara atanlara! üzülüyorum cehennem ateþini dedikodu ile üzerine alanlara!... Üzülüyorum da üzülüyorum!
Kimse günahsýz deðil, belkide gördüðümüz (haþa) en günahkâr diye adlandýrdýðýmýz insan dan daha zelil durumdayýz.Yada, o günahkâr dediðimiz kiþinin günah çuvalýný yükleniriz farkýnda olmayýz!
Her zaman, madalyonun arkasý olduðuna inandým ve uyguladým, yada çalýþtým!... Görünene deðil, görünmeyene takýldým adýmý saf lâkaplattým! biliyor musunuz, bu saflýk için hergün dua ediyorum;Rabbim hep böyle iyi düþüneyim, varsýn onlar kötüyse dahi ben iyi düþüneyim ne ruhumu,ne kalbimi yorayým!
Ýnanmýyorum kötü insanlar olduðuna bana göre kötü insan deðil,hasta insan var. Bunun adý týp dilinde psikoloji, dinde ki dili gaflet.Bilinçli olup, her iki yönlü de þifa aramak servet!
Ah, bu umursamazlýk var ya ne büyük bela,ne büyük nimet!
Hanýma söylüyorum "senin kýzýn hasta" umursamýyor(!)
ee sonuç ne inanmadý da ne oldu? ayný son geç teþhis daha büyük veba...
Baþkasýna bakýyorum, hiçbir lafa takýlmýyor aldýrmýyor, ne ruhunu ne kalbini yoruyor; ne büyük sefa...
Neyse... Anlatsam anlatamam, düþüncelerim tutsak ruha...
DeRgah

Alýntý ile Cevapla

Bu Konuyu Paylaþýn !